Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Αναγκαία νέα βοήθεια για Κύπρο

Η Moody's εκτιμά ότι το χρέος της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση ή επιπρόσθετη βοήθεια από τον επίσημο τομέα. Υψηλό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Moodys: Αναγκαία νέα βοήθεια για Κύπρο
Η Κύπρος θα χρειαστεί επιπρόσθετη βοήθεια από τον επίσημο τομέα ή μια αναδιάρθρωση για να επιστρέψει το χρέος της σε βιώσιμη τροχιά, εκτιμά σε έκθεση της η Moody’s, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ παραμένει υψηλό τα επόμενα χρόνια.

Ο διεθνής οίκος περιμένει ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια τα επόμενα χρόνια, με το ονομαστικό ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 12% ως το 2015.

Όπως επισημαίνει, η επιδιωκόμενη συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα από τους διεθνείς δανειστές, θα ζημιώσει καθοριστικά τη δυνητική συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, ενδεχόμενες αστοχίες στα έσοδα και στους αυτόματους σταθεροποιητές, θα αυξήσουν τους κινδύνους για την δημοσιονομική προσαρμογή.

Επιπρόσθετα, η πρωτοφανής ζημιά που επιβλήθηκε στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και η αβεβαιότητα για τους κινητήριους μοχλούς της ανάπτυξης, θα συνεχίσουν να υπονομεύουν την οικονομική ισχύ και να αυξάνουν την αδυναμία της χώρας απέναντι σε εξωτερικά σοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v