Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fink: Η Κύπρος δεν είναι μείζον πρόβλημα

«Έχει κάποια συμβολική επίπτωση στην Ευρώπη, δεν είναι όμως ένα πραγματικά μείζον οικονομικό ζήτημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο.

Fink: Η Κύπρος δεν είναι μείζον πρόβλημα
Η Κύπρος δεν είναι μείζον πρόβλημα, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Laurence D. Fink.

«Έχει κάποια συμβολική επίπτωση στην Ευρώπη, δεν είναι όμως ένα πραγματικά μείζον οικονομικό ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «ένα θέμα 10 δισ. δολαρίων. Μας υπενθυμίζει όμως το πόσο εύθραυστη είναι η Ευρώπη. Μας υπενθυμίζει ότι η διόρθωση της κατάστασης στην Ευρώπη θα χρειαστεί πολλά χρόνια».

Κατά τον ίδιο, η Ευρώπη θα καταλήξει σε κάποια λύση για την Κύπρο.

Η απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις καταθέσεις προκάλεσε οργή στην Κύπρο, ενώ έφερε και ανησυχίες στους επενδυτές αναφορικά με το σπάσιμο του ταμπού της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων.

«Είναι στην πραγματικότητα μια διαμάχη για το αν η Ε.Ε. θα έχει περισσότερο έλεγχο, αν θα υπάρξει χρηματοδότηση στην Κύπρο, τι μορφή θα έχει αυτή η χρηματοδότηση, ποιος θα επωμιστεί την ευθύνη», σημείωσε ο κ. Fink.

Όπως επισήμανε, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά της. «Είναι μια μακρά διαδικασία», ανέφερε, δίνοντας εύσημα στην πρόοδο που επιτελέστηκε στην Ισπανία και στην Ιταλία πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v