Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο απέχουν 45 μεγάλες αγορές από τα ρεκόρ

Η Αμερική, η χώρα προέλευσης της πιστωτικής κρίσης που εξανέμισε 37 τρισ. δολάρια από τα διεθνή χρηματιστήρια, σήμερα πρωταγωνιστεί στην επαναφορά των αγορών, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Πόσο απέχουν 45 μεγάλες αγορές από τα ρεκόρ
Η Αμερική, η χώρα προέλευσης της πιστωτικής κρίσης, που εξανέμισε 37 τρισ. δολάρια από τα διεθνή χρηματιστήρια, σήμερα πρωταγωνιστεί στην επαναφορά των αγορών, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

O δείκτης Dow Jones Industrial Average στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street εκτινάχθηκε 126 μονάδες στις 14.253, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Μαζί με αυτόν, ο δανέζικος δείκτης OMX 20 στην Κοπεγχάγη αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, που σημαίνει ότι δύο χρηματιστηριακές αγορές από τις 45 μεγάλες που περιλαμβάνονται στον δείκτη του Bloomberg επανέκτησαν επίπεδα ρεκόρ. Τέσσερα χρόνια μετά τον πάτο, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά μέσο όρο, αυτές οι 45 αγορές κινούνται 27% χαμηλότερα από τα ζενίθ τους.

Στη Wall Street, αν και ο καθοριστικός δείκτης Standard & Poor’s 500 παραμένει 1,6% χαμηλότερα από το ρεκόρ του, σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται επίσης ο Dow Jones Transportation Average, ο Russell 2000 της μικρής κεφαλαιοποίησης και ο S&P Midcap 400.

Αντιθέτως, ο βρετανικός FTSE 100 πρέπει να ανέβει 8% επιπλέον για να επανακτήσει το ιστορικό ρεκόρ του, ενώ ο βασικός δείκτης της Σαγκάης στην Κίνα πρέπει να υπερδιπλασιαστεί.

Από το σύνολο των 45 μεγάλων χρηματιστηρίων, τα 8 πρέπει να διπλασιάσουν την απόδοσή τους για να επιστρέψουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω περισσότερο από όλους στην ανάκαμψη αφού το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται 85% χαμηλότερα από το υψηλό του Σεπτεμβρίου 1999.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v