Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 10ετίας η παραγωγικότητα διεθνώς

Η κρίση οδηγεί και σε σημαντική μείωση της παραγωγικότητας διεθνώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board, η παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο αυξήθηκε κατά μόλις 1,8%. Στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1,3%!

Σε χαμηλό 10ετίας η παραγωγικότητα διεθνώς
Για δεύτερο συνεχή χρόνο επιβραδύνεται η παραγωγικότητα σε διεθνές επίπεδο, καθώς αποδυναμώνεται η ζήτηση με αποτέλεσμα να καταγράφεται και σημαντικό πλήγμα στις καινοτομίες. Το πρόβλημα αφορά τόσο τις ανεπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και μείωνει τις πιθανότητες εξόδου από την κρίση.  

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία παραγωγικότητας του ερευνητικού οργανισμού Conference Board, η παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο αναπτύχθηκε κατά μόλις 1,8% ανά εργαζόμενο το 2012. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας με την εξαίρεση της περιόδου της κρίσης, δηλαδή τη διετία 2008-09.

Σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες δεν καταγράφηκε καμία βελτίωση της παραγωγικότητας ενώ σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία υπήρξε σημαντική επιβράδυνση. Στις ΗΠΑ, η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε κατά μόλις 0,2%. Στην Ελλάδα, η παραγωγικότητα των εργαζομένων εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v