Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Το 2013 ίσως αρχίσει η ανάκαμψη ευρωζώνης

Το 2013 ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αρχή της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης, εκτιμά η S&P σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη. Αισιοδοξία για Πορτογαλία και Ιρλανδία.

S&P: Το 2013 ίσως αρχίσει η ανάκαμψη ευρωζώνης
Το 2013 ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αρχή της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης, εκτιμά η S&P σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι το 2013 μπορεί να αποτελέσει για την ευρωζώνη ένα σημείο εκκίνησης για την υπέρβαση της μεταβλητότητας των αγορών. Επίσης, σημειώνει η S&P, μπορεί να είναι η χρονιά που θα δρομολογηθεί η επιστροφή της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας στις αγορές κεφαλαίου.

“Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη θα επιστρέψει πλήρως μόνο αν τα κράτη μέλη συνεχίσουν να κάνουν βήματα προόδου στην εξισορρόπηση των οικονομιών τους, τόσο μέσα από την δομική σταθεροποίηση του χρέους όσο και με την περαιτέρω μείωση των εξωτερικών ελλειμμάτων” ανέφερε ο αναλυτής της S&P, Moritz Kraemer.

“Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί μια πειθαρχημένη και ξεκάθαρη απάντηση από τις πολιτικές ηγεσίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Kraemer τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν υψηλή ανεργία, υπερβολική ιδιωτική απομόχλευση και πτώση του επιπέδου ζωής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v