Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ η ΒΡ

Πρόστιμο ρεκόρ για τα δεδομένα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει η ΒΡ για την καταστροφή που προκάλεσε το δυστύχημα στον Deepwater Horizon το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με τους FT. Αναμένεται άμεσα η απόφαση.

FT: Αντιμέτωπη με πρόστιμο ρεκόρ η ΒΡ
Πρόστιμο ρεκόρ για τα δεδομένα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει η ΒΡ για την καταστροφή που προκάλεσε το δυστύχημα στον Deepwater Horizon το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες και αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του.

Η ΒΡ δήλωσε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης, τονίζοντας όμως, ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις. Η διοίκηση της πετρελαϊκής όμως, φαίνεται πως κινείται στην οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων ως προς το κόστος του δυστυχήματος που κατέληξε στο θάνατο 11 ανθρώπων και προκάλεσε τη μεγαλύτερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή στην ιστορία.

«Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μηνύσεις από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές» αναφέρουν οι FT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v