Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Η επανεκλογή Ομπάμα και η επόμενη μέρα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα στην αντιμετώπιση της απειλής «δημοσιονομικού γκρεμού», αναφέρει η Fitch Ratings, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει μηδενική περίοδο χάριτος.

Fitch: Η επανεκλογή Ομπάμα και η επόμενη μέρα
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα στην αντιμετώπιση της απειλής «δημοσιονομικού γκρεμού» αναφέρει η Fitch Ratings, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει μηδενική περίοδο χάριτος.

«Η πρόκληση οικονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος είναι να παρουσιάσει και να θέσει σε ισχύ ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος που χρειάζεται για να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη» αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνοντας ότι απαιτούνται κινήσεις προκειμένου να διατηρήσει η αμερικανική οικονομία την αξιολόγηση του τριπλού «Α».

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δεδομένου ότι την 1η Ιανουαρίου 2013 τίθεται σε ισχύ αυτομάτως πακέτο μέτρων 600 δισ. δολ. με μείωση των δημοσίων δαπανών και αύξηση της φορολογίας. Αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει σύντομα να αυξηθεί το όριο του χρέους μέσα στις επόμενες εβδομάδες ώστε να «αποτραπεί ο κίνδυνος δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης».

Η Fitch εκτιμά ότι ενδεχόμενη ενεργοποίηση του δημοσιονομικού γκρεμού θα θέσει την αμερικανική οικονομία αναπόφευκτα σε ύφεση οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας πέραν του 10% το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v