Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από ΔΝΤ για τη Γαλλία

Το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί σε πιο δεινή θέση από την Ιταλία και την Ισπανια εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις άμεσα. Σήμερα αποκαλύπτει ο Hollande μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Καμπανάκι από ΔΝΤ για τη Γαλλία
Η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί σε ακόμη πιο δεινή θέση από ότι η Ισπανία και η Ιταλία εάν δεν προχωρήσει ταχύτατα σε μεταρρυθμίσεις προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του για τη γαλλική οικονομία. Το ΔΝΤ ζήτησε μάλιστα ένα «εκτενές πρόγραμμα

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά μόλις 0,4% τον επόμενο χρόνο, κατά το ήμισυ δηλαδή από την επίσημη πρόβλεψη ανάπτυξης της Γαλλίας. Το Ταμείο προειδοποιεί επίσης ότι οι προβλέψεις αυτές σκιάζεται από «τη σημαντική απώλεια ανταγωνιστικότητας της Γαλλίας».

«Θα ήταν πιο σοβαρό εάν η γαλλική οικονομία δεν προσαρμοστεί με τον ίδιο ρυθμό με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, κύριος την Ισπανία και την Ιταλία οι οποίοι, μετά τη Γερμανία, βρίσκονται σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και υπηρεσιών» αναφέρει το ΔΝΤ.

Σήμερα Τρίτη πάντως, ο πρόεδρος Hollande αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα για την αναβίωση του βιομηχανικού κλάδου της Γαλλίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών. Ο σοσιαλιστής πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα για τη μείωση του κόστους εργασίας, την ενίσχυση των επενδυτών και στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον να διαπιστώσει ποιες από τις 22 προτάσεις του κ. Gallois – που είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της EADS - θα υιοθετήσει τελικά η κυβέρνηση. Ιδιαίτερα η πρότασή του για μείωση του κόστους εργασίας συρρικνώνοντας κατά 20 δισ. ευρώ τις εισφορές για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας από τους εργοδότες και κατά 10 δισ. ευρώ από τους εργαζόμενους, έχει αναστατώσει την κυβέρνηση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v