Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική βιομηχανία επιστρέφει στην ανάπτυξη

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας επιβεβαιώνουν πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει, έστω και με ήπιους ρυθμούς. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 50,2.

Η κινεζική βιομηχανία επιστρέφει στην ανάπτυξη
Στην ανάπτυξη επιστρέφει η κινεζική βιομηχανία καθώς ο σχετικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ ξεπέρασε τον Οκτώβριο το 50, που σηματοδοτεί το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας επιβεβαιώνουν πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανακάμπτει, έστω και με ήπιους ρυθμούς. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 50,2 από 49,8 τον προηγούμενο μήνα. Ο αντίστοιχος δείκτης της HSBC διαμορφώθηκε στο 49,5 (επίπεδο υψηλότερο από την αρχική ένδειξη για 49,1) από 47,9 το Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών ενισχύθηκε στο 50,4 τον Οκτώβριο από 49,8 τον προηγούμενο μήνα.

«Αυτό δείχνει ότι η οικονομία έχει φτάσει στον πάτο και σταθεροποιείται» δήλωσε ο Zhang Liqun της Development Research Centre και συμπλήρωσε: «Εκτιμούμε ότι τερματίστηκε η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και πως θα υπάρξει τώρα μικρή ανάκαμψη»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v