Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hollande: Λύσεις για Ελλάδα-Ισπανία τον Οκτώβριο

Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να συμφωνήσουν για την Ελλάδα και την Ισπανία στη σύνοδο της Ε.Ε. τον Οκτώβριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande. Να δοθεί παράταση αν δεν κοστίζει χρήματα.

Hollande: Λύσεις για Ελλάδα-Ισπανία τον Οκτώβριο
Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να συμφωνήσουν σε λύσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία στη σύνοδο της Ε.Ε. τον Οκτώβριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande από τη Ρώμη.

"Είναι στη σύνοδο της Ε.Ε που μπορούμε να βρούμε λύσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία", ανέφερε ο κ. Hollande σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Monti.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι "αν η έκθεση της τρόικας κινείται στην σωστή κατεύθυνση, δηλαδή δείχνει ότι έχουν επιδείξει αξιοπιστία, τότε χωρίς να καταβάλλουμε επιπρόσθετους πόρους, μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο για παράταση και να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη".

Σε σχέση με το υψηλό κόστος δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης, υπογράμμισε ότι ο ρόλος των ευρωπαϊκών θεσμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, είναι να πάρουν αποφάσεις για να μειωθούν οι αποδόσεις των ομολόγων.

"Eίναι ο ρόλος αυτών των θεσμών που εμπλέκονται στην ευρωζώνη να παρέμβουν, κυρίως η ΕΚΤ" σημείωσε. Αναφορικά με το γαλλικό προϋπολογισμό του 2013, υπογράμμισε ότι θα θέτει παράδειγμα υπεύθυνης διαχείρισης των οικονομικών.

Ο κ. Monti από την πλευρά του δήλωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να κάνει βήματα για να μειώσει τις αποδόσεις στα ομόλογα των κρατών που έχουν τιμωρηθεί αδικαιολόγητα από τις αγορές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Monti υποστήριξε ότι περιμένει μέτρα από την Ε.Ε. που θα αντιμετωπίσουν το "σοβαρό εμπόδιο των αποδόσεων που δεν έχουν καμία οικονομική δικαιολόγηση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v