Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Νέα μείωση του Ιfo στο 102,3

Νέα επιδείνωση καταγράφηκε στο κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 102,3 από 103,2 τον προηγούμενο μήνα

Γερμανία: Νέα μείωση του Ιfo στο 102,3
Νέα επιδείνωση καταγράφηκε στο κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 102,3 από 103,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν ότι ο δείκτης ια αγγίξει το 102,6. 

Μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες υποχώρησης, ο δείκτης Ifo βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2010, υποδεικνύοντας ότι η κρίση χρέους αγγίζει πλέον και τον πυρήνα της ευρωζώνης.

"Η πτωτική τάση συνεχίζεται καθώς οι γερμανικές επιχειρήσεις γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξες για το μέλλον" δήλωσε ο Carsten Brzeski της ING και συμπλήρωσε: "Φαίνεται πως η γερμανική οικονομία, στην καλύτερη περίπτωση, θα μείνει στάσιμη τους επόμενους μήνες. Οι τελευταίοι δείκτες εμπιστοσύνης υποδεικνύουν ακόμη και συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v