Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S.Chartered: Αντιμέτωπη με ανάκληση άδειας σε ΗΠΑ

H Standard Chartered κατηγορείται από τις αρχές των ΗΠΑ ότι κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια παραβιάζοντας τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Κινδυνεύει να χάσει την άδεια στις ΗΠΑ.

S.Chartered: Αντιμέτωπη με ανάκληση άδειας σε ΗΠΑ
H Standard Chartered κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τη διενέργεια συναλλαγών εκ μέρους ιρανικών οργανισμών που υπόκεινται στις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδουν οι NYT, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ κατηγορεί τη βρετανική τράπεζα ότι απέκρυψε τις συναλλαγές με τις ιρανικές οντότητες, με στόχο να κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2001 ως το 2010.

Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή υποστηρίζει ότι η Standard Chartered διαχειρίστηκε συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονταν η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, η Bank Saderat και η Bank Melli, συνολικής αξίας 250 δισ. δολαρίων. 

Η τράπεζα "άφησε το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ εκτεθειμένο σε τρομοκράτες, εμπόρους όπλων, βαρόνους ναρκωτικών και διεφθαρμένα καθεστώτα", ανέφερε η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, η επιτροπή μπορεί ακόμα και να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η μετοχή άνοιξε με πτώση 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v