Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Αρνητικό outlook για τον EFSF

Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης του EFSF η Moody’s, μετά την υποβάθμιση του outlook της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, που είναι εγγυητές του ταμείου.

Moody΄s: Αρνητικό outlook για τον EFSF
Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης του EFSF η Moody’s, μετά την υποβάθμιση του outlook της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, που είναι εγγυητές του ταμείου. Οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις του ταμείου παραμένουν αμετάβλητες.

Το ταμείο, πάντως, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι λαμβάνει υπόψη την απόφαση του οίκου αξιολόγησης, η οποία έχει ορίζοντα 12 - 18 μηνών. Γι’ αυτό, σημειώνει, δεν αναμένει κινήσεις υποβάθμισης στο άμεσο μέλλον.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αξιολόγηση Αaa παραμένει χάρη στις μεγάλες εγγυήσεις του οργανισμού (overcollateralization), που αντιστοιχούν στο 165%, και στο γεγονός ότι το 62,2% εξ αυτών προέρχεται από χώρες με αξιολόγηση Aaa.

Ο επικεφαλής του οργανισμού Klaus Regling σημειώνει ότι το αρνητικό outlook δεν υπερτερεί του γεγονότος ότι παρά τις βίαιες συνθήκες της αγοράς το EFSF είναι ένας ισχυρός και φερέγγυος εκδότης, όπως αποδεικνύεται και από το ότι η πρόσφατη έκδοση 6μηνων εντόκων έγινε με αρνητικά επιτόκια (0,0113%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v