Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Ισπανοί

Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας έχουν προγραμματιστεί σε 80 πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία, ενώ μεγάλη πορεία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στη Μαδρίτη.

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Ισπανοί
Στους δρόμους κατεβαίνουν την Πέμπτη οι Ισπανοί εργαζόμενοι, αντιδρώντας μαζικά στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Rajoy. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 80 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πορεία στη Μαδρίτη.

Την κινητοποίηση έχουν εξαγγείλει τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας UGT και CCOO. Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθούν και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διοργανώνουν καθημερινά διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

Επισημαίνεται ότι στην τελευταία διαδήλωση των ανθρακωρύχων, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι της Μαδρίτης, οι αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών

Η κυβέρνηση του Mariano Rajoy αντιμετωπίζει εντεινόμενες αντιδράσεις από την ισπανική κοινωνία για τις περικοπές δαπανών, που χαρακτηρίζονται οι βαρύτερες στην πρόσφατη σύγχρονη ισπανική ιστορία και ανέρχονται σε 65 δισ. ευρώ, τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Περιλαμβάνουν την κατάργηση του δέκατου τρίτου μισθού, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας στη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v