Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Asmussen:Η ευρωζώνη χρειάζεται βαθύτερη ενοποίηση

Η ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει προς μια στενότερη οικονομική ένωση, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα όργανα της Ε.Ε., δήλωσε την Τρίτη ο Jeorg Asmussen της ΕΚΤ. H Iρλανδία δεν χρειάζεται παράταση, σημείωσε.

Asmussen:Η ευρωζώνη χρειάζεται βαθύτερη ενοποίηση
Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να οδηγηθούν σε μια στενότερη οικονομική ένωση, με τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων στα όργανα της Ε.Ε., δήλωσε την Τρίτη ο Jeorg Asmussen της ΕΚΤ.

"Το επίκεντρο της σημερινής συζήτησης για το μέλλον της οικονομικής ένωσης έχει ένα όνομα: τη βαθύτερη ενοποίηση" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Asmussen.

"Αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί στην ευρωζώνη η εξουσία να αποτρέπει και να διορθώνει τις μη βιώσιμες πολιτικές σε κάθε κράτος μέλος" σημείωσε ο κ. Asmussen σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

"Αυτό προϋποθέτει ότι μια ευρωπαϊκή αρχή θα έχει την αρμοδιότητα να θέτει όρια στη δυνατότητα των κρατών μελών να εκδίδουν χρέος και θα έχει δικαίωμα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς" πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σε ερώτηση για την πορεία του ιρλανδικού προγράμματος, ο κ. Asmussen απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι επαρκές και ότι η χώρα δεν χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στις αγορές.

"Βλέπω ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η χώρα μπορεί να ανταπεξέλθει με το υπάρχον πρόγραμμα" είπε ο κ. Asmussen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v