Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed:"Διαφωνίες" για ποσοτική χαλάρωση

Ελάχιστους υποστηρικτές βρήκε η πρόταση για εφαρμογή περεταίρω ποσοτικής χαλάρωσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Fed:Διαφωνίες για ποσοτική χαλάρωση
Λίγους "υποστηρικτές" μεταξύ των στελεχών της Fed, βρήκε η πρόταση για άμεση εφαρμογή μέτρων περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αντίθετα πολλά στελέχη της Fed υποστήριξαν την πρόταση για επιπλέον ποσοτική χαλάρωση σε περίπτωση που οι συνθήκες στην αμερικανική οικονομία επιδεινωθούν περεταίρω.

Επιπλέον ορισμένα στελέχη της Fed επισήμαναν τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράταση της διαδικασίας αγοράς ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή το ρίσκο είναι περιορισμένο.

Παράλληλα, οι κεντρικοί τραπεζίτες διαπίστωσαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά ήπιας ανάπτυξης με την ανεργία ωστόσο να διατηρείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η επόμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v