Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δριμύ κατηγορώ Soros εναντίον Γερμανίας

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής καταγγέλλει ότι οι γερμανικές ενστάσεις στην τραπεζική ενοποίηση και σε αναπτυξιακά μέτρα απειλούν να μετατρέψουν σε φιάσκο τη σύνοδο κορυφής. Προειδοποιεί για μοιραίες εξελίξεις στην ευρωζώνη

Δριμύ κατηγορώ Soros εναντίον Γερμανίας
Η γερμανική αντίσταση στην τραπεζική ενοποίηση και σε ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων είναι το βασικό εμπόδιο για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης και μπορεί να μετατρέψει τη σύνοδο αυτής της εβδομάδας σε φιάσκο, καταγγέλλει ο George Soros.

Σε άρθρο του στους Financial Times, o διάσημος μεγαλοεπενδυτής αναφέρει ότι η γερμανική απόρριψη όλων των προτάσεων «απειλεί να μετατρέψει τη σύνοδο σε φιάσκο, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο γιατί θα αφήσει την υπόλοιπη ευρωζώνη χωρίς ένα σθεναρό τείχος προστασίας ενάντια στην πιθανότητα ελληνικής εξόδου από αυτήν». «Ακόμη και εάν αποφευχθεί ένα μοιραίο ατύχημα, η διάσπαση ανάμεσα σε χώρες δανειστές και οφειλέτες θα ενταθεί και οι χώρες της περιφέρειας δεν θα έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους γιατί το γήπεδο θα είναι εναντίον τους», αναφέρει.

Ο George Soros μάλιστα χαρακτηρίζει την πρόταση της Angela Merkel για δημοσιονομική ενοποίηση που θα προηγηθεί των ευρωομολόγων «ανέφικτη και παράλογη», τονίζοντας ότι η πολιτική ή δημοσιονομική και η τραπεζική ενοποίηση πρέπει «να αναπτυχθούν μαζί κλμακωτά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v