Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Ιταλία και Ισπανία στον σωστό δρόμο

Η Ιταλία πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός Mario Monti προκειμένου να μην γίνει η επόμενη χώρα στην οποία θα μεταδοθεί η κρίση, δήλωσε στην La Stampa ο Wolfgang Schaeuble.

Schaeuble: Ιταλία και Ισπανία στον σωστό δρόμο
Η Ιταλία πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός Mario Monti προκειμένου να μην γίνει η επόμενη χώρα στην οποία θα μεταδοθεί η κρίση, μετά και την διάσωση των ισπανικών τραπεζών, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

«Αν η Ιταλία συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει ο Monti, δεν θα υπάρξουν ρίσκα», τόνισε. «Και η Ισπανία βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Δεν χρειάζεται πρόγραμμα βοήθειας. Έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με τον τραπεζικό της κλάδο και είμαι σίγουρος πως θα το λύσει», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη Γαλλία, ο γερμανός υπουργός επέκρινε την απόφαση για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. «Στην Ευρώπη έχουμε αποφασίσει να προσαρμόσουμε τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας στην δημογραφική εξέλιξη. Οι χώρες μας γερνάνε», δήλωσε. «Όμως η απόφαση του προέδρου Hollande να μειώσει τις ηλικίες συνταξιοδότησης δεν ανταποκρίνεται στην απόφαση αυτή», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v