Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Δεν αναζητά άμεσα βοήθεια για τράπεζες

Η Ισπανία δεν αναζητά άμεσα βοήθεια για τις τράπεζές της και περιμένει τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου προκειμένου να προσδιορίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες τους, δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών.

Ισπανία: Δεν αναζητά άμεσα βοήθεια για τράπεζες
Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για αίτημα παροχής διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Luis de Guindos, σημειώνοντας πως πρώτα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου του τραπεζικού κλάδου προτού ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

«Δεν έχω συζητήσει καμία παρέμβαση για τις ισπανικές τράπεζες σήμερα», δήλωσε ο κ. de Guindos σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου έχει μεταβεί προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ευρωπαίο Επίτροπο Ανταγωνισμού, κ. Joaquin Almunia, αργότερα σήμερα.

Ο ισπανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ισπανία περιμένει τα αποτελέσματα έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον τραπεζικό κλάδο, που αναμένεται να δημοσιευθούν στις 11 Ιουνίου, και στη συνέχεια τις εκθέσεις των ανεξάρτητων λογιστών.

«Μετά από αυτό, σε 10-15 μέρες, θα έχουμε την έκθεση από τους ανεξάρτητους λογιστές… που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι παρόμοια με αυτήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε. «Από εκεί, η ισπανική κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν η Ισπανία ετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, δήλωσε «δεν ετοιμάζουμε τίποτα… έχουμε έναν οδικό χάρτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v