Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: 15 νεκροί από σεισμό 5,8 Ρίχτερ

Δεκαπέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία. Πρόκειται για σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια.

Ιταλία: 15 νεκροί από σεισμό 5,8 Ρίχτερ
Δεκαπέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία, σύμφωνα με τον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό Sky TG24. Πρόκειται για σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, μόλις εννεά ημέρες μετά τον προηγούμενο σεισμό.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 40 χλμ. βόρεια της Μπολόνια και 60 χλμ. ανατολικά της Πάρμα, σε βάθος 9,6 χλμ. Ακόμη και το Μιλάνο "κουνήθηκε", σύμφωνα με την Corriere della Sera

"Υπάρχουν θύματα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ορισμένοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια", δηλώνει ο Alberto Silvestri, δήμαρχος του San Felice sul Panaro.

Ο πρωθυπουργός Mario Monti δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια να αντεπεξέλθει. "Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι το κράτος θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει ό,τι είναι εφικτό να γίνει, το ταχύτερο δυνατό, για να επιστρέψει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς σε μία περιοχή που είναι τόσο ιδιαίτερη, τόσο σημαντική, τόσο παραγωγική για την Ιταλία", δήλωσε ο Μ. Monti.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v