Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία:Βοήθεια στην Ελλάδα για να μείνει στο ευρώ

Λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει τους Έλληνες, που "θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ". Ζητά στοχευμένη χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Γαλλία:Βοήθεια στην Ελλάδα για να μείνει στο ευρώ
Τη χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων της Ε.Ε. για την ώθηση της ελληνικής οικονομίας πρότεινε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας. Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της άτυπης συνόδου της Ε.Ε., ο Jean-Marc Ayrault ζήτησε νέα μέτρα για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή της καταστροφικής εξόδου από το ευρώ.

"Υπάρχει η πιθανότητα, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν τα διαρθρωτικά κονδύλια με στοχευμένο τρόπο ώστε να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, επειδή χρειαζόμαστε να δώσουμε στους Έλληνες κάποιας μορφής προοπτική", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο RTL και συμπλήρωσε: "Η συνάντηση του Francois Hollande και της Angela Merkel έχει εγείρει το ερώτημα νέων επιπρόσθετων κινήσεων για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να στηρίξει την οικονομία της".

μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα τους στο ευρώ. Πρέπει να τους βοηθήσουμε", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v