Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Στο 5,8% αναθεωρεί το στόχο για έλλειμμα

H Iσπανία θα περιορίσει τον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2012, ανέφερε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Mariano Rajoy. Στο 5,8% από 4,4% ο στόχος.

Ισπανία: Στο 5,8% αναθεωρεί το στόχο για έλλειμμα
H Iσπανία θα περιορίσει τον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2012, ανέφερε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Mariano Rajoy.

Συγκεκριμένα, ο κ. Rajoy αναθεώρησε τον στόχο του ελλείμματος για το 2012 στο 5,8%, 15 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του 4,4% που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ε.Ε.

"Αυτή τη χρονιά η μείωση του δομικού ελλείμματος θα είναι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, γιατί πρέπει να αντισταθμίσουμε ότι δεν έγινε πέρυσι. Ο στόχος για το δημόσιο έλλειμμα κατά το 2012 θα είναι το 5,8%" ανακοίνωσε ο κ. Rajoy κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι εύλογος και βρίσκεται μέσα στις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε που αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για το έλλειμμα επειδή δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει πριν από τον Απρίλιο.

"Αυτή είναι μια εθνική απόφαση που πήραν οι Ισπανοί" τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Rajoy ανέφερε ότι περιμένει συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας κατά 1,7% το 2012, ενώ η ανεργία θα φτάσει το 24,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v