Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Προτείνει ειδικά εθνικά fund για χρέος

Την τοποθέτηση σε ειδικό, ξεχωριστό για κάθε χώρα fund, του κρατικού χρέους που υπερβαίνει το 60%, πρότεινε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Schaeuble: Προτείνει ειδικά εθνικά fund για χρέος
Την τοποθέτηση σε ξεχωριστό για κάθε χώρα fund ειδικού σκοπού, του κρατικού χρέους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, πρότεινε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τον κ. Schaeuble τα ειδικά fund θα χρηματοδοτούνται από δημόσια έσοδα και θα παροπλιστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Ο κ. Schaeuble ανέφερε ότι θα καταθέσει την πρόταση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου.
 
Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει η ανεξάρτητη "επιτροπή σοφών" της Γερμανίας, αλλά η πρόταση έκανε λόγο για λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κοινή ευθύνη των χωρών μελών. Η ιδέα είχε απορριφθεί από την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, λόγω συνταγματικών κωλυμάτων.

Όμως τα funds που προτείνει ο κ. Schaeuble είναι εθνικά, κάτι που καλύπτει και τις γερμανικές ανησυχίες για "κοινωνικοποίηση" των χρεών μεταξύ των κρατών - μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v