Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Απειλή υποβάθμισης σε 87 τράπεζες

Με υποβάθμιση ομολόγων 87 τραπεζών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες απειλεί η Moody’s, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τη δυνατότητα στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις κυβερνήσεις.

Moody΄s: Απειλή υποβάθμισης σε 87 τράπεζες
Με υποβάθμιση των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης 87 τραπεζών σε 15 ευρωπαϊκές χώρες απειλεί η Moody’s, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τη δυνατότητα στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τις εθνικές κυβερνήσεις εν μέσω της κρίσης χρέους.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως οι περισσότερες τράπεζες που τίθενται υπό καθεστώς αναθεώρησης βρίσκονται στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Αυστρία και στη Γαλλία. Πιθανή έκβαση της διαδικασίας αναθεώρησης είναι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες και των ομολόγων Tier 3 κατά μία βαθμίδα.

«Η Moody’s εκτιμά ότι η συστημική στήριξη για τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης στην Ευρώπη καθίσταται πιο απρόβλεπτη, λόγω ενός συνδυασμού αλλαγών στην πολιτική και των οικονομικών περιορισμών», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v