Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Υποβάθμιση της Ουγγαρίας σε junk

Η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ουγγαρίας σε κατηγορία junk. Συγκεκριμένα o οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ουγγαρία κατά μία βαθμίδα σε  Βα1 με αρνητικό outlook.

Moody΄s: Υποβάθμιση της Ουγγαρίας σε junk
Η Moody's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ουγγαρίας σε κατηγορία junk.

Συγκεκριμένα o οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ουγγαρία κατά μία βαθμίδα σε Βα1 με αρνητικό outlook, επικαλούμενος τα υψηλά επίπεδα χρέους, τις ισχνές προοπτικές ανάπτυξης και την αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την ικανότητα της χώρας να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

"Η Moody's θεωρεί ότι η συνδυασμένη επίπτωση των παραγόντων αυτών θα επηρεάσει αρνητικά την δημοσιονομική ισχύ της κυβέρνησης και θα διαβρώσει την ικανότητά της να απορροφά τους κραδασμούς", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της.

"Η απόφαση του οίκου να διατηρήσει το αρνητικό outlook στις αξιολογήσεις της Ουγγαρίας οφείλεται στην αβεβαιότητα σε ότι αφορά την ικανότητα της χώρας να αντέξει ενδεχόμενα ρίσκα που προκύπτουν από την κρίση χρέους της Ευρώπης", σημειώνεται.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, το οποίο δήλωσε ότι η υποβάθμιση ήταν επαγγελματικά αβάσιμη, ενώ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως "κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ουγγαρίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v