Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθυστερεί έκδοση ομολόγων 3 δισ. ευρώ το EFSF

Το ευρωπαϊκό ταμείο διασώσεων, το EFSF, θα καθυστερήσει τη σχεδιασμένη έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ λόγω των συνθηκών στις αγορές, μεταδίδει το Reuters.

Καθυστερεί έκδοση ομολόγων 3 δισ. ευρώ το EFSF
Το ευρωπαϊκό ταμείο διασώσεων (EFSF) θα καθυστερήσει τη σχεδιασμένη έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ λόγω των συνθηκών στις αγορές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις ενός εκ των αναδόχων της συμφωνίας, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι "το EFSF δεν έχει επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης και εκτίμησε ότι, εάν προχωρούσε σήμερα, θα εκβίαζε καταστάσεις, ειδικότερα λόγω της πρόσφατης αστάθειας στις αγορές".

"Ο εκδότης (το EFSF) δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι δρα ευκαιριακά", αναφέρει ο τραπεζίτης στο πρακτορείο και συμπληρώνει: "Οι δύο τελευταίες ημέρες ήταν τρομερές και εάν προχωρούσε θα έδινε την εντύπωση της απόγνωσης".

Άλλοι τραπεζίτες, όμως, εκφράζουν στο Reuters την έκπληξή τους γιατί η συγκεκριμένη έκδοση ομολόγων αποσκοπούσε στη χρηματοδότηση της δόσης για το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας, η οποία εκταμιεύεται στις 11 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v