Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MF Global: Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11

Η χρηματιστηριακή MF Global κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 (chapter 11) του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg. Στο 1,2 δισ. δολάρια η έκθεση της JP Morgan.

MF Global: Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11
Η χρηματιστηριακή MF Global κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 (chapter 11) του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Στην αίτηση που κατέθεσε, η MF Global εμφανίζει συνολικό χρέος 39,7 δισ. δολαρίων και στοιχεία ενεργητικού 41 δισ. δολαρίων, ενώ η χρηματιστηριακή της μονάδα, η MF Global Finance USA εμφανίζει χρέος 50 εκατ. ευρώ και στοιχεία ενεργητικού 500 εκατ. ευρώ.

Συμφώνα με στοιχεία της WSJ, η χρεοκοπία της MF Global είναι η 8η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, αμέσως μετά αυτήν της Conseco το 2002, με χρέη 61,4 δισ. δολάρια και λίγο πάνω από αυτήν της Chrysler, με χρέη 39,9 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Fed Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τις συναλλαγές της με την MF Global , καθώς η διοίκησή της παλεύει να αποτρέψει την καταστροφή.

Η απόφαση για την αίτηση χρεοκοπίας επήλθε ύστερα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Interactive Brokers Group, για πώληση μεγάλου τμήματος της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου η MF Global συμβουλεύτηκε νομική εταιρεία ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, καθώς το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε ζημία 186 εκατ. δολ. κυρίως λόγω της μεγάλης της έκθεσης σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τους FT, το πρωί της Δευτέρας η MF Global έστειλε επιστολή στους πελάτες της, με την οποία τους ενημέρωνε ότι έλαβε μια "στρατηγική απόφαση" να διακόψει της δραστηριότητες της και ότι θα πρέπει να ρευστοποιήσουν άμεσα τις θέσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίτηση που κατατέθηκε, η JP Morgan αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος ανασφάλιστος πιστωτής της MF Global, με συνολική έκθεση 1,2 δισ. δολάρια. Ωστόσο, πηγή από το περιβάλλον της τράπεζας δήλωσε στους FT ότι η άμεση έκθεση της JP Morgan δεν ξεπερνά τα 80 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v