Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου

Η αύξηση εσόδων κατά 39% στα 28,27 δισ. δολ δεν ικανοποίησε αναλυτές και επενδυτές. Η μετοχή της Apple καταγράφει κάθετη πτώση 7% στην ηλεκτρονική συνεδρίαση, γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες.

Apple: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου
Είναι η πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο που η Apple δεν παρουσιάζει αποτελέσματα ανώτερα των προσδοκιών. Και είναι η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που η Apple ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου χαμηλότερα των προσδοκιών.

Εύλογα λοιπόν, η μετοχή της κορυφαίας τεχνολογικής εταιρείας καταγράφει πτώση μεγαλύτερη από 7% στην ηλεκτρονική συνεδρίαση, καθώς η αύξηση κερδοφορίας που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο, δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη ύψους 6,62 δισ. δολ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στα 7,25 δισ. δολ. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 39% στα 28,27 δισ. δολ., ενώ όμως, οι αναλυτές προέβλεπαν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στα 29,69 δισ. δολ.

Βασική πηγή απογοήτευσης (!) ήταν οι πωλήσεις του iPhone που αυξήθηκαν μεν κατά 21% σε ετήσια βάση στα 17,07 εκατ. δολ., έναντι όμως προβλέψεων για 19 εκατ. δολ.

Οι πωλήσεις του iPad από την άλλη πλευρά, ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων, καθώς εκτινάχθηκαν κατά 166% στα 11,12 εκατ. μονάδες. Οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac ενισχύθηκαν σε νέο ρεκόρ αγγίζοντας τα 4,89 εκατ. μονάδες. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων των υπολογιστών Mac είναι εξαπλάσιος από την μέση ανάπτυξη του συνολικού κλάδου των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v