Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Υποβάθμιση Ισπανίας σε ΑΑ- από ΑΑ

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα, στο ΑΑ- από ΑΑ, προχώρησε η Standard & Poor's,  με αρνητικό outlook.

S&P: Υποβάθμιση Ισπανίας σε ΑΑ- από ΑΑ
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα, στο ΑΑ- από ΑΑ, προχώρησε η Standard & Poor's, με αρνητικό outlook.

Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος αποδίδει την υποβάθμιση στον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης της χώρας αλλά και στην αποδυνάμωση του χρηματοοικονομικού συστήματος. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, παρά την ανθεκτικότητα που παρουσίασε η ισπανική οικονομία αυτόν τον χρόνο, υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για τις προοπτικές ανάπτυξης λόγω της υψηλής ανεργίας, των δυσμενέστερων χρηματοοικονομικών συνθηκών, του υψηλού χρέους της χώρας, αλλά και της επιβράδυνσης στην ευρωζώνη.

Η Standard & Poor’s επισημαίνει παράλληλα ότι το χρηματοοικονομικό προφίλ του ισπανικού τραπεζικού συστήματος αποτελεί πηγή ανησυχίας. Πριν από μερικές ημέρες η S&P είχε δηλώσει πως οι ισπανικές τράπεζες εξακολουθούν να συγκεντρώνουν αμφίβολες τοποθετήσεις και πως «η χρηματοδότησή τους μέσω των αγορών εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής και ακριβή».

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους λόγω των ολισθημάτων στους τοπικούς προϋπολογισμούς και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, παρά την καλύτερη της αναμενομένης επίδοσης στο έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης», αναφέρει η S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v