Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner:Ζητά μεγαλύτερη στήριξη για ευρωτράπεζες

Ο κ. Geithner θα ζητήσει περισσότερη "ισχυρή χρηματοοικονομική στήριξη" για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις δανειολήπτριες κυβερνήσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Geithner:Ζητά μεγαλύτερη στήριξη για ευρωτράπεζες
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner αναμένεται να υποστηρίξει αύριο, ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι η χρηματοοικονομική κρίση στην Ευρώπη αυξάνει τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το πρακτορείο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το έγγραφο της ομιλίας του κ. Geithner, αναφέρει ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα τονίσει πως «η άμεση χρηματοοικονομική μας έκθεση σε αυτές τις κυβερνήσεις και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά τους είναι μικρή, όμως η Ευρώπη είναι τόσο μεγάλη και τόσο στενά συνδεδεμένη με τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες οικονομίες, που μια σοβαρή κρίση σε αυτήν θα προκαλούσε σημαντικές ζημίες, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη και οδηγώντας σε αποδυνάμωση της ζήτησης».

Ο κ. Geithner θα ζητήσει περισσότερη «ισχυρή χρηματοοικονομική στήριξη» για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις δανειολήπτριες κυβερνήσεις, η οποία προϋποθέτει «πολιτικές δράσεις που αντιμετωπίζουν αξιόπιστα τις υποβόσκουσες αιτίες ανησυχίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v