Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Αυξημένος κίνδυνος διπλής ύφεσης σε Ευρώπη

Σε νέα καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο 1,1% για το 2012 προηγουμένως προχώρησε η S&P, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μιας διπλής ύφεσης για την Ευρώπη.

S&P: Αυξημένος κίνδυνος διπλής ύφεσης σε Ευρώπη
Σε νέα καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της ευρωζώνης στο 1,1% για το 2012 από 1,5% προηγουμένως προχώρησε η S&P, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος μιας διπλής ύφεσης για την Ευρώπη έχει αυξηθεί.

Το επιδεινούμενο επιχειρηματικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και η εκτιμώμενη επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, καθιστούν πιθανότερο το ενδεχόμενο, αναφέρεται από τον οίκο.

Αν και ο οίκος δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει μια ύφεση σε όλο το εύρος της Ευρωζώνης ή την Μ. Βρετανία, θεωρεί ότι οι πιθανότητες νέας ύφεσης στη Δυτική Ευρώπη είναι περίπου στο 40%.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ισχυρή ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές, η ανθεκτική καταναλωτική ζήτηση από αγορές- κλειδιά, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά και η συνεχιζόμενη στήριξη από τις νομισματικές πολιτικές θα βοηθήσουν να αποφευχθεί νέα ύφεση τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο οι κίνδυνοι δεν πρέπει να υποτιμώνται», λέει ο κ. Jean Michel Six, επικεφαλής οικονομόλογος για την Ευρώπη στην S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v