Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trichet: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τη δεινή οικονομική της κατάσταση, δήλωσε ο κ. Jean-Claude Trichet, κλείνοντας παράλληλα τα σενάρια για μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων.

Trichet: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα
Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βελτιώσει τη δεινή οικονομική της κατάσταση, δήλωσε ο κ. Jean-Claude Trichet, ενώ ως προς το κρίσιμο θέμα της μείωσης των επιτοκίων φάνηκε να διαψεύδει τα αισιόδοξα σενάρια.

"Κλειδί για τα πάντα είναι οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που πρέπει να προσαρμοστούν με έναν αποφασιστικό τρόπο στα συμφέροντα του ελληνικού λαού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera".

Ως προς τα σενάρια περί μείωσης των επιτοκίων, ο κ. Trichet δεν άφησε πολλά περιθώρια παρερμηνειών. "Θεωρούμε ότι με το να είμαστε μία άγκυρα σταθερότητας και εμπιστοσύνης σε αυτούς τους θυελλώδεις καιρούς συνεισφέρουμε βασικά στην ανάπτυξη και στην απασχόληση", δήλωσε. Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες ορισμένοι αναλυτές προέβλεψαν μείωση των επιτοκίων ακόμη και κατά 50 μονάδες βάσης στην προσεχή σύνοδο της 6ης Οκτωβρίου, που θα είναι και η τελευταία με τον κ. Trichet στο τιμόνι της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v