Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Μεταρρυθμίσεις $11 δισ. για τράπεζες

Εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις με στόχο την «περίφραξη» των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής προτείνει η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Τράπεζες. Τα μέτρα θα στοιχίσουν στις τράπεζες έως 11 δισ. δολ ετησίως.

Βρετανία: Μεταρρυθμίσεις $11 δισ. για τράπεζες
Εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις με στόχο την «περίφραξη» των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής προτείνει για τον χρηματοοικονομικό κλάδο της Γηραιάς Αλβιόνας η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Τράπεζες. Τα μέτρα, εφόσον εγκριθούν από την κυβέρνηση, εκτιμάται ότι θα στοιχίσουν στις τράπεζες έως 11 δισ. δολ ετησίως.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι οι τράπεζες της Βρετανίας θα πρέπει να διακρατούν βασικά εποπτικά κεφάλαια τουλάχιστον 10% των δραστηριοτήτων τους στην λιανική τραπεζική και να έχουν βασικά ίδια κεφάλαια που θα απορροφούν τυχόν ζημίες της τάξεως του 17%-20%. Η Επιτροπή εκτιμά πως το κόστος προ φόρων από αυτές τις προτάσεις κυμαίνεται μεταξύ 4 και 7 δισ. στερλινών ετησίως και προτείνει την πλήρη εφαρμογή τους μέχρι το 2019.

Η κυβέρνηση του David Cameron έχει τον τελικό λόγο ως προς την επιβολή αυτών των προτάσεων. Επισημαίνεται ότι οι βρετανικές τράπεζες είναι ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι στην Γηραιά Αλβιόνα καθώς αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ της Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v