Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SocGen: Ρευστοποιήσεις 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2013

Στην ρευστοποίηση περιουσιακών της στοιχείων με στόχο την άντληση 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 προχωρά η Societe Generale, ώστε να βελτιωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 κατά 100 μονάδες βάσης.

SocGen: Ρευστοποιήσεις 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2013
Στην άντληση 4 δισ. ευρώ στοχεύει η Societe Generale μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2013. H γαλλική τράπεζα δήλωσε παράλληλα, ότι θα προχωρήσει σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών κυρίως ως προς την ρευστότητά της.

Η Societe Generale αναφέρει πως στόχος των νέων κινήσεων είναι η βελτίωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 κατά 100 μονάδες βάσης. Στην ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει επίσης ότι ήδη το τρίτο τρίμηνο προχώρησε σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην κεφαλαιακή επάρκειά της.

"Σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι τράπεζες συμπεριλαμβανομένης και της Societe Generale, πρέπει να προσαρμόσουν την στρατηγική τους" αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή της Societe Generale υλοποιείται ενώ στις αγορές κυκλοφορούν φήμες περί επικείμενης υποβάθμισης των γαλλικών τραπεζών από την Moody's. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τέσσερις διαφορετικές πηγές, αναφέρει πως η BNP Paribas και η Credit Agricole αναμένουν "άμεση απόφαση" από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v