Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και οι Γερμανοί Κροίσοι στο κίνημα αύξησης φόρων

Τη στιγμή όπου η Γαλλία και η Ισπανία υιοθετούν φόρο για τους πλούσιους πολίτες, 50 Γερμανοί Κροίσοι εισέρχονται στο κίνημα "φορολογήστε μας περισσότερο", με ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ.

Και οι Γερμανοί Κροίσοι στο κίνημα αύξησης φόρων
Τη στιγμή όπου η Γαλλία και η Ισπανία υιοθετούν φόρο για τους πλούσιους πολίτες, 50 Γερμανοί Κροίσοι εισέρχονται στο κίνημα "φορολογήστε μας περισσότερο", με ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ.   

"Θα πρέπει να σταματήσετε την περαιτέρω αύξηση της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών", σημειώνει μεταξύ άλλων η ένωση των Γερμανών εκατομμυριούχων Vermogende fur eine Vermogensabgabe.

"Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μας προέρχεται από κληρονομιά, αλλά έχουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειαζόμαστε", αναφέρουν, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα μπορούσε να αντλήσει 100 δισ. ευρώ εάν οι πλουσιότεροι κάτοικοι κατέβαλλαν φόρο αλληλεγγύης 5% για μία διετία. 

Οι Γερμανοί Κροίσοι προτείνουν τη φορολόγηση πολιτών με περιουσία μεγαλύτερη των 500.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη κίνηση έγινε και στη Γαλλία, με επιστολή 15 Γάλλων Κροίσων στον κ. Νικολά Σαρκοζί, που τελικώς προχωρά σε έκτακτη φορολόγηση 3%. Αντίστοιχες σκέψεις κάνει και η Ισπανία, ενώ στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Ferrari δήλωσε ότι "καθώς είναι πλούσιος είναι δίκαιο να καταβάλλει περισσότερα χρήματα". 

Πρωτοπόρος του κινήματος των Κροίσων είναι ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής κ. Warren Buffett, ο οποίος ζήτησε υψηλότερη φορολόγηση των πλούσιων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v