Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Έκτακτη σύσκεψη οικονομικού επιτελείου

Μίνι υπουργικό συμβούλιο με την παρουσία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας καλεί εκτάκτως ο κ. Nicolas Sarcozy, με βασικό θέμα ατζέντας την κατάσταση στην οικονομία και στις αγορές.

Γαλλία: Έκτακτη σύσκεψη οικονομικού επιτελείου
Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού του επιτελείου καλεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Nicolas Sarkozy.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας, η συνάντηση θα γίνει σήμερα (Τετάρτη) στις 10:00 ώρα Ελλάδος και σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, κ. Francois Fillon, ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Alain Juppe, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Francois Baroin, η υπουργός Προϋπολογισμού, κ. Valerie Precresse, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Σχέσεων, κ. Jean Leonetti, αλλά και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας κ. Christian Noyer.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για μία συνάντηση εργασίας για την οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση.

Επισημαίνεται ότι η Γαλλία είναι η πλέον υπερχρεωμένη από τις χώρες της ευρωζώνης με πιστοληπτική αξιολόγηση "ΑΑΑ". Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων εκτινάχθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε νέο ρεκόρ, μέχρις ότου η S&P επιβεβαιώσει πως δεν εξετάζεται υποβάθμιση και της γαλλικής οικονομίας. Ο γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40, όμως, έχει υποχωρήσει κατά 23% από τις 22 Ιουλίου, με εκροές 230 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπλέον μέτρα

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούνιο. Καταγράφηκε υποχώρηση 1,6% σε σχέση με τον Μάιο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 1,9%. Οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση 0,7%. Σε σχέση με το περασμένο έτος, η παραγωγή αυξήθηκε 2,3%.

Χθες, στον ραδιοσταθμό RTL, η υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, κ. Precresse, δήλωσε πως η Γαλλία "δεν θα παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία ανάταξης των δημοσιονομικών της και είναι έτοιμη να καταβάλει επιπλέον προσπάθειες".

Η υπουργός προειδοποίησε ότι "εάν πρέπει να κάνουμε επιπλέον προσπάθειες για να επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ το 2012 θα τις κάνουμε".

"Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε γενική αύξηση των φόρων, αλλά θα συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική όσον αφορά στις κρατικές δαπάνες, στις δαπάνες της κοινωνικής ασφάλισης και στις δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ταυτόχρονα θα καταργήσουμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις", τόνισε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v