Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κώδωνας κινδύνου από τον El-Erian για τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ευάλωτη χαρακτήρισε την κατάσταση στις ΗΠΑ, ως προς τις αδιέξοδες διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου δανεισμού, ο ισχυρός άνδρας της PIMCO, προειδοποιώντας για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Κώδωνας κινδύνου από τον El-Erian για τις ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, ο κ. Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pacific Investment Management Company, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στις ΗΠΑ ιδιαίτερα ευάλωτη. Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα The Huffington Post, ο κ. El-Erian τόνισε πως είναι ακόμα πολύ πιθανόν οι ΗΠΑ να αποφύγουν τη χρεοκοπία. Ωστόσο, η εμπειρία αυτή θα προκαλέσει πραγματική και μακράς διάρκειας ζημία στην αμερικανική φήμη.

"Ενδέχεται η ηγεσία του κράτους να παραπέσει σε βραχυπρόθεσμο συμβιβασμό τις επόμενες μέρες, σε συμβιβασμό που θα αυξάνει το όριο δανεισμού και θα αποφεύγει τη χρεοκοπία, και ακόμη σημαντικότερο, θα διατηρεί ανέπαφη την ιδιαίτερα ευάλωτη αξιολόγηση του 'ΑΑΑ', χωρίς όμως να κάνει κάτι για να ξεδιαλύνει τα καταστροφικά σύννεφα που σκιάζουν την αμερικανική οικονομία". Αυτό αναφέρει στο άρθρο του ο κ. El-Erian και συμπληρώνει: "Η όποια λύση βρεθεί τις επόμενες μέρες πιθανώς να είναι προσωρινή, ενώ η ζημία θα είναι πραγματική και μακροπρόθεσμη".

"Με το να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο από τι πάσχουν οι ΗΠΑ και με τους πολιτικούς θεατρινισμούς αυτού του σαββατοκύριακου, θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη", καταλήγει ο κ. El-Erian.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v