Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προαναγγελία αύξησης επιτοκίων η έκθεση της ΒΟΕ

Ως προμήνυμα αύξησης επιτοκίων εκλαμβάνεται η έκθεση της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου αναβαθμίζονται οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό στο 5%. Παράλληλα όμως, υποβαθμίζονται οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ

Προαναγγελία αύξησης επιτοκίων η έκθεση της ΒΟΕ
Δυσμενής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκθεση της Τράπεζας της Αγγλίας για τον πληθωρισμό, όπου αφενός αναβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για τον δείκτη τιμών πληθωρισμού, αφετέρου υποβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γηραιάς Αλβιόνας.

«Ο πληθωρισμός παραμένει σε ενοχλητικά υψηλά επίπεδα και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ότι θα αγγίξει το 5%» δήλωσε ο επικεφαλής της ΒΟΕ, Mervyn King δίνοντας ένα σαφές μήνυμα στην αγορά για αυξήσεις επιτοκίων, από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,5%. Επισημαίνεται ότι η προηγούμενη εκτίμηση της ΒΟΕ για τον πληθωρισμό έκανε λόγο για κορύφωση στο 4,5%.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Αγγλίας αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, στο 2,7% για το 2011 από αρχική εκτίμηση στο 2,9%, λαμβάνοντας ως δεδομένο καμία μεταβολή στην νομισματική πολιτική. Για το 2012, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v