Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς ειρηνευτικό σχέδιο για τη Λιβύη

Πρωτοβουλία Τσάβες για ειρηνευτικό σχέδιο, που φέρεται να αποδέχεται ο Μουαμάρ Καντάφι, στη βάση της δημιουργίας μιας πολυεθνικής επιτροπής διαμεσολάβησης.

Προς ειρηνευτικό σχέδιο για τη Λιβύη
Ειρηνευτικό σχέδιο έχει τεθεί επί τάπητος για τη Λιβύη με πρωτοβουλία του ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Ούγκο Τσάβες. Όπως μεταδίδει η "Wall Street Journal", ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Ούγκο Τσάβες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουαμάρ Καντάφι και του πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο στη βάση της σύστασης μιας πολυεθνικής επιτροπής διαμεσολάβησης.

Το δίκτυο Al Jazeera αναφέρει ότι ο Καντάφι δέχτηκε την πρόταση Τσάβες όπως και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα. Ο τελευταίος, πάντως, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι έχει ενημερωθεί για την πρωτοβουλία Τσάβες και πως υπάρχει επί τάπητος ένα ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο εξετάζεται.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με κάθετη πτώση στην τιμή του πετρελαίου κατά 3 δολ./βαρέλι. Η τιμή πετρελαίου brent υποχώρησε στα 113,09 δολ./βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό βρέθηκε στα 101,8 δολ./βαρέλι, αν και νωρίτερα είχε αγγίξει τα 102,23 δολ./βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v