Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές και αρνητικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα

Στον αστερισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με θετική έκπληξη από τον τριπλασιασμό των κερδών της Nestle και προβληματισμό για τα όσα ανακοίνωσαν BNP Paribas και Swiss Re

Θετικές και αρνητικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα
Στον αστερισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων κινούνται οι ευρωαγορές με θετική έκπληξη τα αποτελέσματα της Nestle και προβληματισμό από τις ανακοινώσεις της BNP Paribas αλλά και της Swiss Re.

Τριπλασιασμός κερδών για την Nestle
Τριπλασιασμό καθαρών κερδών ανακοίνωσε για τη χρήση του 2010 η ελβετική Nestle, στα 34,2 δισ. ελβετικά φράγκα (35,6 δισ. δολάρια), έναντι 10,4 δισ. φράγκων το 2009. Επισημαίνεται πάντως, πως τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο βάσει πωλήσεων, στηρίχθηκαν από την πώληση της εταιρείας οφθαλμικών ειδών Alcon, στην φαρμακευτική Nοvartis, έναντι 24,5 δισ. φράγκων. Εάν τα έσοδα της πώλησης εξαιρεθούν από τα αποτελέσματα της Nestle, η εταιρεία παρουσιάζει πτώση κερδών κατά 7%, στα 9,7 δισ. φράγκα

«Ξεκινάμε το 2011 με συνεχές momentum, σε πολύ καλή θέση για να αντιμετωπίσουμε τις αβεβαιότητες που έρχονται, όπως τις ευμετάβλητες τιμές των πρώτων υλών», αναφέρει η ανακοίνωση της Nestle.

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Pernod Ricard
Αύξηση πωλήσεων κατά 13% και κερδών κατά 10% ανακοίνωσε η Pernod Ricard για το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ποτών ανακοίνωσε ενίσχυση στα 666 εκατ. ευρώ έναντι 648 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 4,28 δισ. ευρώ.


Καθαρές ζημίες από την Swiss Re
Καθαρές ζημιές ύψους 725 εκατ. δολ ανακοίνωσε η Swiss Re για το τέταρτο τρίμηνο του 2010, επισημαίνοντας ως βασική αιτία την αποπληρωμή του έκτακτου δανείου 3 δις. φράγκων που είχε λάβει από τον Warren Buffet εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η ελβετική αντασφαλιστική εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη 394 εκατ. δολ. και οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το Q4 θα κατέγραφε μεν ζημίες, αλλά χαμηλότερες, στα 400 εκατ. ευρώ.
Παρά ταύτα, η Swiss Re σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα στα 2,75 φράγκα από 1 φράγκο στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Απογοήτευσαν τα κέρδη της BNP Paribas
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η BNP Paribas καθώς εμφάνισε έκτακτες χρεώσεις που αντιστάθμισαν τις αποδόσεις των λιανικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 13,6% στα 1,55 δις .ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απομείωση της αξίας της ασφαλιστικής Αxa κατά 500 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v