Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 0,3% ο ρυθμός ανάπτυξης ευρωζώνης το Q4

Υποδεέστερος των εκτιμήσεων ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης στο 0,3% που ανακοίνωσε η Eurostat για το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ενώ απογοήτευσαν και τα στοιχεία για το εμπορικό της ισοζύγιο.

Στο 0,3% ο ρυθμός ανάπτυξης ευρωζώνης το Q4
Υποδεέστερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση κατά 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2% το τέταρτο τρίμηνο του 2010, από 1,9% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές, ωστόσο, προέβλεπαν άνοδο σε ποσοστό 2,1% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, η Eurostat δημοσιοποίησε τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου της ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο, βάσει των οποίων το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 500 εκατ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται, όμως, πως και αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για πλεόνασμα της τάξεως του 1 δισ. ευρώ.
Οι εξαγωγές της ευρωζώνης ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 20% σε ετήσια βάση και αντιστοίχως οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε ποσοστό 24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v