Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. στα 5ετή* Κέρδη για IBEX

Η Ισπανία πέτυχε τον στόχο άντλησης 3 δισ. ευρώ στη δημοπρασία 5ετών τίτλων, με αύξηση όμως του μέσου επιτοκίου στο 4,542% από 3,576% στην προηγούμενη δημοπρασία. Άμεση αντίδραση του χρηματιστήριου με κέρδη 2% για τον ΙΒΕΧ.

Η Ισπανία άντλησε 3 δισ. στα 5ετή* Κέρδη για IBEX
Στη σημερινή κρίσιμη δημοπρασία της Ισπανίας, η Μαδρίτη άντλησε 3 δισ. ευρώ, στο ανώτερο εύρος του στόχου της, με τίτλους λήξης το 2016.

Το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε στο 4,542%, από 3,576% στην προηγούμενη δημοπρασία, στις 4 Νοεμβρίου.

Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,1 φορές, ενώ στην προηγούμενη δημοπρασία το ποσοστό κάλυψης είχε περιοριστεί στο 1,6.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η ζήτηση ήταν ισχυρή, ενώ το μέσο επιτόκιο αποδείχθηκε χαμηλότερο των εκτιμήσεων, καθώς αναμενόταν αύξηση κατά 130 μονάδες βάσης, από το 3,576% της προηγούμενης δημοπρασίας.

Η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν άμεση, με νέο ράλι για το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης και τον δείκτη ΙΒΕΧ να καταγράφει άλμα 2%.

Επισημαίνεται ότι η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει ήδη επιβάλει μέτρα λιτότητας, προκειμένου να κατευνάσει τις αγορές.

Η αλλαγή του κλίματος ως προς τη διάθεση των αγορών για τις αποκαλούμενες οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας διαπιστώθηκε χθες, με τη δημοπρασία της Πορτογαλίας, όπου μάλιστα καταγράφηκε μείωση του επιτοκίου για τα 10ετή ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v