Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ρεκόρ τα CDS του Βελγίου

Σε ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης των βελγικών ομολόγων ενώ επικίνδυνα ανοδική πορεία ακολουθούν τα CDS των πορτογαλικών, των ισπανικών και των ιταλικών τίτλων.

Σε νέο ρεκόρ τα CDS του Βελγίου
Σε ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης των βελγικών ομολόγων ενώ επικίνδυνα ανοδική πορεία ακολουθούν τα CDS των πορτογαλικών και των ισπανικών τίτλων.

Το Βέλγιο που έχει επίσης βρεθεί στην δίνη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους – καθώς έχει το τρίτο υψηλότερο χρέος στην ΕΕ – καλείται παράλληλα να αντιμετωπίσει αυτές τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες εν μέσω και μίας άνευ προηγουμένου κυβερνητικής κρίσης. Η χώρα έχει ήδη συμπληρώσει 205 ημέρες με υπηρεσιακή κυβέρνηση και οι όποιες ελπίδες για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ των ολλανδόφωνων και γαλλόφωνων κομμάτων εκμηδενίστηκαν με την παραίτηση του Γιόχαν Βάντε, του διαμεσολαβητή που διόρισε ο βασιλιάς Αλβέρτος.

Καθώς λοιπόν εκμηδενίζονται οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης, τα CDS των 5ετών βελγικών τίτλων εκτινάχθηκαν στις 255 μονάδες βάσης, που αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Αντίστοιχα όμως, ανοδική πορεία ακολουθούν τα CDS και των χωρών της αποκαλούμενης ευρωπαϊκής περιφέρειας κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, τα CDS των 5ετών πορτογαλικών τίτλων βρίσκονται στις 540 μονάδες βάσης καταγράφοντας άνοδο κατά 15 μονάδες βάσης. Τα αντίστοιχα ισπανικά CDS ενισχύονται κατά 10 μονάδες βάσης στις 358 μονάδες, ενώ άνοδο 7 μονάδων βάσης καταγράφουν τα CDS των ιταλικών 5ετών τίτλων στις 255 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v