Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η ιαπωνική οικονομία

Στο 4,5% αναθεωρήθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,1%.

Ανεβάζει ταχύτητα η ιαπωνική οικονομία
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η ανάπτυξη του ιαπωνικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που εξέδωσε η κυβέρνηση του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η αρχική επίσημη εκτίμηση περιοριζόταν στο 0,9%. Σε ετήσια βάση, οι ιαπωνικοί ρυθμοί ανάπτυξης ανέρχονται στο 4,5%. Ως προς το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η επίσημη εκτίμηση για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 0,4% αναθεωρήθηκε στο 3%.

Οι αναλυτές ωστόσο, υποδέχονται την είδηση αυτή με συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς η πρόβλεψη για το τέταρτο τρίμηνο κάνει λόγο για μηδενικούς – αν όχι αρνητικούς – ρυθμούς ανάπτυξης καθώς οι επιχειρήσεις διστάζουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των οικονομιών που παραδοσιακά απορροφούν τις ιαπωνικές εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v