Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dudley: Μέτρια η επίδραση της ποσοτικής χαλάρωσης

Θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποφασιστεί η στρατηγική εξόδου από την ποσοτική χαλάρωση, παραδέχεται ο κ. Dudley της Fed Νέας Υόρκης, επισημαίνοντας πως η επίδραση αυτής της έντονα αμφισβητούμενης κίνησης θα είναι μέτρια.

Dudley: Μέτρια η επίδραση της ποσοτικής χαλάρωσης
Έντονες αμφισβητήσεις επικρατούν για τις κινήσεις της Fed, και ειδικότερα όσον αφορά στην ποσοτική χαλάρωση των 600 δισ. δολ., που αποφάσισε στις αρχές του μήνα, καθώς ακόμη και στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραδέχονται πως η αμερικανική οικονομία "έχει να διανύσει έναν δύσκολο δρόμο".

Συγκεκριμένα, ο κ. William Dudley, πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, σε σπάνιες δηλώσεις του στο CNBC αποκαλύπτει πως "θα περάσουν χρόνια μέχρις ότου αποφασιστεί στρατηγική εξόδου από την ποσοτική χαλάρωση".

"Η επίδραση της ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι μέτρια", δηλώνει ο κ. Dudley και συμπληρώνει: "Δεν είναι φαντασία, δεν έχουμε το μαγικό ραβδί". "Θα πρέπει να καταγραφούν αρκετοί μήνες με αύξηση θέσεων εργασίας κατά 200.000 και 300.000, ώστε να υπάρχει κάπως μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά απασχόλησης", αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v