Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση 4 πορτογαλικών τραπεζών από τη Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 4 πορτογαλικών τραπεζών προχώρησε η Fitch, κάνοντας λόγο για προβλήματα ρευστότητας και για μεγάλη εξάρτηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υποβάθμιση 4 πορτογαλικών τραπεζών από τη Fitch
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων πορτογαλικών τραπεζών εξαιτίας της μεγάλης δέσμευσης της χρηματοδότησής τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η αξιολόγηση της BES και της Millennium BCP (η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα) υποβιβάστηκε από το "Α" στο "ΒΒΒ+", ενώ αυτή της BPI και της Banif από το "Α-" στο "ΒΒΒ-". Η αξιολόγηση της κρατικής Caixa Geral de Depositos (CGD) παρέμεινε σταθερή στο "A+".

Παράλληλα, η Fitch διατήρησε αρνητικό outlook για τα πέντε αυτά πιστωτικά ιδρύματα.

"Η υποβάθμιση αυτή αντανακλά την αύξηση των κινδύνων για τις χρηματοδοτήσεις και τη ρευστότητα των τραπεζών αυτών", τονίζει στο ανακοινωθέν της η Fitch. "Οι συγκεκριμένες τράπεζες είχαν αυξήσει από τον Απρίλιο του 2010 τον δανεισμό τους από την ΕΚΤ, ο οποίος έφτασε στο απόγειό του τον Αύγουστο του 2010", διαπιστώνεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v