Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η ArcelorMittal για το δ΄ τρίμηνο

Παρά τα ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, η διοίκηση της ArcelorMittal δηλώνει επιφυλακτική για το τέταρτο τρίμηνο, "βλέποντας" υποτονική ζήτηση στην Ευρώπη και στη βόρεα Αμερική.

Επιφυλακτική η ArcelorMittal για το δ΄ τρίμηνο
Ελεύθερη πτώση καταγράφει η μετοχή της ArcelorMittal, αφού η διοίκηση έκανε λόγο για υποτονική ζήτηση για εμπορεύματα, ενώ τόνισε πως η πορεία της μεγαλύτερης χαλυβουργικής στον κόσμο ήταν "στο κατώτερο εύρος των προσδοκιών" της. Ο ίδιος ο κ. Lakshmi Mittal, αφού ανακοίνωσε εντυπωσιακά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε επιφυλακτικός ως προς τα συνολικά αποτελέσματα που θα καταγράψει η ArcelorMittal για το έτος.

Η εταιρία δημοσιοποίησε για το τρίτο τρίμηνο ενίσχυση των κερδών EBITDA κατά 40,7% σε ετήσια βάση και των πωλήσεων κατά 30% στα 21 δισ. δολ. Παράλληλα όμως, κοινοποίησε τις προβλέψεις της για το έτος, όπου περιλαμβάνεται εκτίμηση για τα κέρδη EBITDA στα 8,7 - 9,1 δισ. δολ. έναντι προσδοκίας των αναλυτών στα 11 - 12 δισ. δολ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο χάλυβα, που αντιστοιχεί στο 7% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η ArcelorMittal αναμένει υποτονική ζήτηση στις αγορές της βορείου Αμερικής και της Ευρώπης, όπου όμως εντοπίζεται και ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεών της. Επίσης, προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη EBITDA δ΄ τριμήνου στο 1,5 - 1,9 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v