Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αναβάθμιση στόχου ανάπτυξης στο 3,4%

Στο 3,4% - από 1,4% - αναβάθμισε η κυβέρνηση του Βερολίνου, τον στόχο ανάπτυξης του ΑΕΠ 2010 για την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Αναφέρεται σημαντική ενίσχυση και της εγχώριας ζήτησης στην Γερμανία.

Γερμανία: Αναβάθμιση στόχου ανάπτυξης στο 3,4%
Σε ανοδική αναθεώρηση των στόχων ανάπτυξης για το 2010 προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί φέτος κατά 3,4%, ενώ αναμένεται επιβράδυνση στο 1,8% το 2011.

Επισημαίνεται ότι ο αρχικός στόχος ανάπτυξης της γερμανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη 2010 περιοριζόταν στο 1,4%. Οι αναλυτές περίμεναν σημαντική αναβάθμιση του στόχου, αφού το δεύτερο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία κατέγραψε απροσδόκητο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,2%, που ήταν και ο υψηλότερος των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Προ ημερών, τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, διατύπωσαν πρόβλεψη ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας κατά 3,5% για το 2010

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει η αναπτυξιακή πορεία δεν στηρίζεται πλέον μόνο στις εξαγωγές καθώς αποτυπώνεται σημαντική ανάκαμψη και  της εγχώριας ζήτησης, η οποία μάλιστα προβλέπεται ότι θα αντιστοιχεί στο 75% της ανάπτυξης για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v