Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Μείωση λιανικών πωλήσεων και επιβράδυνση ΡΜΙ

Μείωση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4% καταγράφηκε τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα η Markit, στην τελική αναθεώρηση του συνολικου ΡΜΙ Σεπτεμβρίου αναφέρει επιβράδυνση στο στο 54,1 από 56,2 τον προηγούμενο μήνα

ΕΕ: Μείωση λιανικών πωλήσεων και επιβράδυνση ΡΜΙ
Απογοητευτικά στοιχεία προέκυψαν για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης, με μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο, αλλά και επιδείνωση του δείκτη ΡΜΙ.

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Τα ανακοινωθέντα στοιχεία ήταν δυσμενέστερα των προβλέψεων καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη μείωση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,6% σε μηνιαία βάση.

Επίσης, οι δραστηριότητες του ιδιωτικού κλάδου στην ευρωζώνη, αναπτύχθηκαν τον Σεπτέμβριο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit. Συγκεκριμένα, στην τελική αναθεώρηση του συνολικού δείκτη ΡΜΙ, καταγράφηκε για τον Σεπτέμβριο υποχώρηση στο 54,1 από 56,2 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η αρχική ένδειξη του ΡΜΙ για τον Σεπτέμβριο ήταν ακόμη δυσμενέστερη, στο 53,8.

Η επιβράδυνση των δραστηριοτήτων ήταν εμφανής στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ στην Ισπανία και την Ιρλανδία καταγράφηκε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v