Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων

Ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων πυροδότησαν τα θετικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για αποφυγή περαιτέρω επιβράδυνσης. Πάνω από τα 80 δολ. το πετρέλαιο.

Ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων
Ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων πυροδότησαν τα θετικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις για αποφυγή περαιτέρω επιβράδυνσης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χαλκού ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ενώ η τιμή του πετρελαίου επανήλθε πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι μετά την ενίσχυση του δείκτη δραστηριοτήτων του βιομηχανικού κινεζικού κλάδου.

Ο δείκτης ΡΜΙ της κινεζικής βιομηχανίας αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 53,8 από 51,7 τον προηγούμενο μήνα. Αυτή η εξέλιξη είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η κινεζική οικονομία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επιβράδυνσης. Στις ΗΠΑ παράλληλα, χθες ανακοινώθηκε απροσδόκητη αναβάθμιση των ρυθμών ανάπτυξης β΄ τριμήνου, ενώ και ο δείκτης ΡΜΙ του Σικάγου ενισχύθηκε παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να ενισχυθεί η τιμή του χαλκού κατά 0,8% στα 8.076 δολ. ανά μετρικό τόνο και η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης να ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v